сряда, 15 юни 2011 г.

Предметът Информационни технологии в първи клас



Изучаването на премета Информационни технологии започва от 1 клас.Това е задължително избираем предмет /ЗИП/ и се изучава в рамките на един час седмично.


Училището разполага с добра база за провеждането му - два модерно оборудвани кабинети с нови компютри, интернет и видео-стена. Третият компютърен кабинет в момента е в ремонт и ще бъде пуснат за новата учебна година. Лично г-жа Фандъкова откри преди две години втория кабинет по ИТ. Той беше оборудван с любезното съдействие на г-н Цветан Цветанов - бивш възпитаник на 11 ОУ.


Предметът ИТ се преподава от учители-специалисти по компютърни технологии.
В I -IV клас се изучава с програмите на Toll Kids, специално разработени и адаптирани софтуерни продукти за малките ученици. С Toll Kids децата придобиват знания и умения да рисуват, пишат, четат, решават логически и математически задачи, задачи по Човек и природа и Човек и общество, да изработват слайдшоу и картини с анимиран ефект, да работят по проекти и презентации,да изработват картички и покани за празниците.
Учениците участват в тези часове с интерес и желание и усвояват с лекота основите на предмета.


Информационните технологии са мостът, по който отделните премети се свързват.Чрез него учениците обединяват, допълват и разширяват, усвоените в часовете знания и умения. Така те прилагат наученото в конкретни ситуации и придобиват практически опит.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Най-четени